Mooie resultaten voor Team Verwimp op het Sentower Dressage Festival

Team Verwimp werd goed vertegenwoordigd op het Sentower Dressage Festival in Opglabbeek, ook wel CDI Opglabbeek. Jorinde presenteerde drie paarden in de ring: Golddream vd Kempenhoeve, Juwel Krack vh Klaverhof en Capetown. Daarnaast waren haar leerlingen Louise Brauwers en Elise Verwimp ook in de ring aanwezig. Er werden wederom mooie resultaten neergezet.

Lichte Tour
De lichte tour werd gereden door Jorinde en haar paard Golddream vd Kempenhoeve. Golddream had dit weekend de perfecte wedstrijdmentaliteit. Hij deed goed zijn best en Jorinde kon fijne proeven met hem rijden met als resultaat dat ze iedere dag in de top 5 van het klassement stonden. De proeven gingen elke keer een stukje beter. De Prix St. Georges werd door de jury gewaardeerd met 69,7% en de Intermediaire 1 met 70,1%. Op de laatste dag reed Jorinde met Golddream vd Kempenhoeve een hele mooie Kür op Muziek. Dit resulteerde in een percentage van 71,9%.

Jorinde had ook Juwel Krack van het Klaverhof mee naar CDI Opglabbeek en mocht zijn talenten laten zien in de Lichte Tour. Helaas had Juwel de eerste dag niet zijn beste dag en was hij een beetje ondeugend. Gelukkig had Jorinde op de tweede dag meer controle en maakte Juwel Krack van het Klaverhof het helemaal goed in de Intermediaire 1. De jury waardeerde deze proef met een mooi resultaat van 67,4%.

Grand Prix
Last but not least, bracht Jorinde de ruin Cape Town uit in de Grand Prix. Cape Town deed goed zijn best. Er is nog genoeg te verbeteren, maar het gevoel om een mooie proef neer te zetten was zeker aanwezig. Er werd een resultaat van 67% in de Grand Prix behaald en 71,1% in de Grand Prix Kür op Muziek.

Junioren
Leerlinge Louise Brauwers startte haar paarden Esprit en Graaf Donnerhal in de klasse Junioren tijdens CDI Opglabbeek. Esprit zat goed in het ritme en was fijn te rijden. In de eerste proef werd hij 2e in het klassement met een percentage van 70,5%. In de tweede proef scoorde hij 69%. In de kür op muziek deed Louise met Esprit er nog een schepje bovenop en scoorde deze mooie combinatie 70,6%.

Het andere paard van Louise, Graaf Donnerhal, had zijn internationale debuut in Opglabbeek. Hij vond de entourage nog erg spannend. Gelukkig bleef hij goed zijn best doen in de proeven en wilt de combinatie meer ervaring op gaan doen in de internationale concoursen, zodat Graaf Donnerhal wat minder onder de indruk raakt van de sfeer.

Children
Nadat de 12-jarige Elise Verwimp in Sint-Truiden vorige week haar internationale debuut maakte met haar paard Boemerang, was ze ook dit weekend aanwezig op CDI Opglabbeek. De combinatie werd 5e in de Children Individual Test met 69,1%. De andere proeven werden gewaardeerd met mooie percentages van 66,8 en 68,6%. Elise mocht meerijden in de prijzenuitreiking, een geweldige ervaring voor zo’n jonge amazone.

CDN Grote Brogel
Tussen de drukke dagen van CDI Opglabbeek door stond er nog een debuut op de planning in CDN Grote Brogel. Jorinde startte daar de ruin Charmer voor het eerst in de Intermediaire 2. Ze reed een mooie proef met veel harmonie en souplesse. Dit resulteerde in een mooie score van 70% waardoor deze combinatie deze rubriek won. Dat is nog eens een mooi debuut.

Al met al kunnen we zeer tevreden terugkijken op een succesvol en leerzaam wedstrijdweekend.