Succesvol weekend voor Team Verwimp tijdens CDI*3 Grote Brogel

Dit weekend werd de internationale dressuurcompetitie CDI3* Grote Brogel gereden door Team Verwimp. Alexa Fairchild, Jorinde Verwimp, Louise Brauwers en Elise en Emma Verwimp schitterden in de ring en gooiden hoge ogen met de kür op muziek in de verschillende rubrieken. Lees hieronder de behaalde resultaten.

Prix St. Georges

In de Prix St. Georges presenteerde Jorinde Verwimp dit weekend de 9-jarige Golddream v/d Kempenhoeve. Met de getalenteerde hengst onder het zadel reed ze een uitstekende proef. Deze werd beloond met een score van 70,7% en een 4e plaats in het klassement.

Intermediaire I & Grand Prix

Naast de Prix St. Georges reed Jorinde met Golddream v/d Kempenhoeve ook in het Intermediaire I. Hier behaalde de gedreven combinatie een score van 70,3% en een 4e plaats. Ook de kür op muziek verliep vlot. Deze leverde een score van 74% op en een 3e plaats.

De Grand Prix werd zowel door Jorinde Verwimp als door Alexa Fairchild gereden. Ondanks wat schoonheidsfouten, waren de twee combinaties tevreden over de behaalde resultaten. Alexa Fairchild: ‘Onze tempowisselingen en de overgang van galop naar draf verliepen niet heel vloeiend. Dit heeft ons met de proeven een aantal punten gekost, maar ik ben tevreden. We kijken uit naar de volgende competitie!’

Alexa behaalde met Dabanos D’o4 in de Grand Prix een 22e plaats met een score van 67,4%. Met de Grand Prix Special herpakte de combinatie zich en reden ze naar een nette 7e plaats met 69,2%. Ook bij Jorinde waren er nog wat punten te behalen. Met Cape Town onder het zadel behaalde ze in de Grand Prix een 29e plaats met een score van 66,1%. In de kür op muziek ging het beter en reed de combinatie naar een 16e plaats met een score van 67,3%.

Junioren & Children

Louise Brauwers en Elise Verwimp reden dit weekend mee in de Junioren en Children. Louise behaalde met Esprit onder het zadel tweemaal een uitstekende 3e plaats met de individuele en teamproef. De combinatie sloot het weekend met de kür op muziek succesvol af met een 2e plaats en een score van 74,2%.

Elise Verwimp schitterde dit weekend met Boemerang in de ring bij de Children. Zij behaalden in zowel de preliminary als team competitie een vijfde plaats met 68% en 69,8%. In de individuele competitie reed de getalenteerde combinatie naar een felbegeerde 2e plaats met een score van 68,7%.

CDN Meerle

Naast CDI Grote Brogel was Team Verwimp dit weekend ook aanwezig bij CDN Meerle. Het team werd vertegenwoordigd door de combinatie Ruut Pasgang en James Pleasure. Zij behaalden in de Prix St. Georges een score van 67,3%. Dit leverde een vierde plaats op.