Oefening baart kunst voor team Verwimp bij CDN Maldegem en Kampioenschap KR in Kortessem

Na het succesvolle Belgisch Kampioenschap, werd ook afgelopen weekend niet stilgezeten door Jorinde Verwimp en haar pupillen Yinthe van de Ven en Ruut Pasgang. Zij streden om diverse podiumplekken op het CDN Maldegem bij Stoeterij Hidalgo en het Kampioenschap KR in Kortessem bij Ruitersportcentrum PC Stables. Wat voor de ene combinatie een podiumplek opleverde, was het voor de ander een goede oefening. Volgende week staat er een volgende uitdaging op de planning: namelijk het CDN Dentergem!

Prix St. Georges

De klasse Prix St. Georges tijdens het CDN Maldegem, begon voor Verwimp helaas wat wisselvallig met haar trouwe Cardento. Aldus Jorinde: ‘Hij was er heel fijn aan en in opperste concentratie, maar door wat miscommunicaties wilden de pirouetten helaas niet goed lukken. Oefening baart kunst, dus we gaan volgende week voor een tweede poging op het CDN Dentergem. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!’.

Young Riders

Jorinde’s leerlinge Yinthe van de Ven streed afgelopen weekend in de Young Riders klasse met Gina’s Pearl om een podiumplek. Nette proeven met wat schoonheidsfouten, maar dat mocht de pret zeker niet drukken!

De combinatie van Yinthe en Jorinde’s paard Gina, liet in beide proeven een prachtige draftour zien. In de eerste proef werden wat kleine ruiterfoutjes gemaakt in de pirouette en in de tweede proef verloor de combinatie wat punten doordat ze verkeerd reden. Het was niet de plek in het klassement welke Yinthe zelf voor ogen had, echter was het alsnog een groot succes aldus Van de Ven: ‘Ik ben super blij dat ik Gina’s Pearl een keer mee mocht nemen op wedstrijd, wat een beleving! Ik wil Jorinde dan ook bedanken voor deze unieke kans!’.

Kampioenschap KR in Kortessem

Ook amazone Ruut Pasgang had haar handen vol dit weekend op het Kampioenschap KR bij Ruitersportcentrum PC Stables in Kortessem. Zij reed met haar paarden Karlando en Limited Edition in de tweede ronde ijzersterke proeven, waarmee ze op een mooie tweede en derde plek in het eindklassement eindigde!

In haar tweede proef in I.2 reed ze met Karlando een score van 74,6% bij elkaar, wat haar een tweede plek opleverde. Met hun score behaalden ze met Niveau 0 in het eindklassement een bronzen medaille.

In de tweede proef in N1.3, met Limited Edition onder het zadel, reed Pasgang naar een score van 73%, wat haar een tweede plaats opleverde. Met deze score behaalden ze met niveau 1       in het eindklassement een zilveren medaille.

Een weekend dat begon met gezonde spanning, eindigde zeer geslaagd aldus Ruut: ‘Ik ben mega trots op mijn jonkies! Ik wil graag KR bedanken voor de leuke nature prijzen en de goede organisatie en een dikke proficiat voor alle andere prijswinnaars. Een goede afsluiting van dit seizoen!’.