Nieuwe ronde, nieuwe kansen: Succesvol CDN Dentergem voor team Verwimp en Jorinde wint PSG

‘Gaat niet, bestaat niet’! Dit lijkt het motto van het gedreven team Verwimp. In de groene gemeente Dentergem werden dit weekend op het CDN Dentergem weer mooie prestaties neergezet! Jorinde Verwimp sleepte onder andere met haar paard Cardento de eretitel van Prix St. Georges binnen en reden Yinthe van de Ven en Emma Driesen uitstekende proeven. Het harde trainen werpt zijn vruchten af!

Eretitel Prix St. Georges

Goed nieuws, wat we maar al te graag delen: Jorinde wist tijdens de PSG met haar paard Cardento een ijzersterke dressuurproef neer te zetten en de eretitel te bemachtigen door middel van een score van 71,3%! Niet alleen reed ze met Cardento in het klassement omhoog, ook met Just a little bit Krack v/h Klaverhof heeft ze een indrukwekkende score neergezet. Zij behaalden in het intermediaire I een score van 68,8% en werden tweede.

Helaas verliep het debuut met haar paard Charmer in het intermediaire II iets minder succesvol, dan gehoopt volgens Verwimp: ‘Naar mijn gevoel zaten er in de proef heel veel fouten, waardoor ik afgroette voor de laatste lijn. Zowel de juryleden als het publiek verbaasden zich over mijn zet, want wat bleek: we stonden op een score van 69,7%! Hier kwam ik achteraf achter, maar daar leren we ook weer van!’

Young Riders

Hoewel het vorige week niet helemaal meezat, gingen Yinthe van de Ven en Gina’s Pearl dit weekend volop voor een tweede kans. Een proef waarin echt het verschil te zien is, aldus Van de Ven: ‘Ik heb aan deze wedstrijd echt een goed gevoel overgehouden! Het was een proef zonder grote fouten en de pirouette voelde weer zoals vanouds. Met een mooie score van 66,5% zijn we op een vierde plaats geëindigd.’

Ook Emma Driesen was zeer tevreden over haar Grace. ‘Ik ben ontzettend blij met Grace onder het zadel! We reden vandaag voor de tweede keer in PSG en behaalden daarbij onze internationale selectie. We kregen zelfs enkele achten op onze series en eindigden op een derde plaats. We hebben de smaak nu helemaal te pakken, op naar de volgende competitie!’.

Eerste wedstrijd indoorseizoen

Ruiter Ruut Pasgang luidde dit weekend het indoorseizoen in bij Rijhal De Damberg in Bocholt. Zij reed met James onder het zadel een uitstekende proef en dit leverde haar een glanzende gouden medaille op! Met haar score van 70,6% reed ze in het N4.2 naar de eerste plaats.