Verwimp gebruikt lockdown periode in haar voordeel

Nu er tijdelijk geen wedstrijden plaatsvinden, kan het trainen een beetje doelloos aanvoelen. Ruiter Jorinde Verwimp bewijst echter het tegendeel! Zij is momenteel met haar paarden nog net zo hard aan het trainen als voorheen en gebruikt de lockdown periode in haar voordeel. Als combinatie ben je immers nooit uitgeleerd en qua dressuurniveau is ‘the sky is the limit’! Welke doelen Verwimp heeft voor komend seizoen? Lees verder!

Trainen voor de Medium Tour

De opleiding van een talentvol paard naar de top lijkt erg lang en Jorinde Verwimp weet als geen ander hoe deze eruitziet. Zij ziet namelijk al langere tijd grote potentie in haar drie paarden Charmer, Cardento en Just a little bit Krack v/h Klaverhof.  Nu ze wat meer tijd om handen heeft, besteedt ze haar volle aandacht aan de drie paarden en het aanleren van nieuwe oefeningen voor het hoogste niveau.

Haar paard Cardento heeft bijvoorbeeld enorm veel aanleg voor de piaffe en passage en ook Just a little bit Krack lijkt als merrie aanleg te hebben voor de Grand Prix. Verwimp traint momenteel naast deze talenten ook haar KWPN-ruin Charmer richting de Medium Tour. Om uiteindelijk met z’n allen in de ring te schitteren in de Grand Prix!

Uiteraard hoort bij de training ook wat afwisseling met leuke activiteiten zoals springen over hindernissen, mooie buitenritten enz. Vooral bij het eerste blijkt Verwimp’s paard Charmer een natuurtalent te zijn!

Volgend seizoen

Aangezien het Coronavirus nog even blijft hangen, is Jorinde ook met de jongere paarden aan het werk gegaan. Ze heeft een duidelijk schema opgesteld om hopelijk met hen het volgende seizoen door te stromen naar een hoger niveau. ‘Hard trainen werpt zijn vruchten af en het zijn allemaal leuke en spannende vooruitzichten. We zitten tijdens de lockdown dus ook zeker niet stil!’; aldus Verwimp.